Učenicima iz Srbije i Istočne Evrope ove godine ukazuje se sjajna prilika da apliciraju za studiranje na Univerzitetu Jejl u Americi, u okviru zvaničnog Globalnog programa Jejla za mlade učenike (Yale Young Global Scholars Program). Reč je o programu akademskog obogaćivanja i treninga iz oblasti “lideršipa” za talentovane učenike srednjih škola iz različitih krajeva sveta koji će tokom leta dobiti priliku da žive i uče u Studentskom gradu Jejla.
Program obuhvata intenzivne dodiplomske kurseve u renomiranom centru znanja, kao i interakciju sa studentima koji trenutno pohađaju diplomske i postdiplomske studije na Univerzitetu Jejl.
Učenici se mogu prijaviti za bilo koji od šest ponuđenih dvonedeljnih letnjih naučnih programa među kojima su politika, pravo i ekonomija; primenjene nauke i inženjerstvo; međunarodni poslovi i bezbednost; biološke i biomedicinske nauke; tehnologija, inovacija i preduzetništvo; održivost, energija i životno okruženje.
Program YYGS otvoren je za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola širom sveta.
Ovo je fenomenalna prilika za mlade iz Srbije koji su zainteresovani za studiranje na Jejlu i drugim univerzitetima “Ajvi lige” u Americi, jer se kroz ovaj program vrši priprema i selekcija za “Ajvi ligu”.

Prijave za leto 2016. već su dostupne na zvaničnom sajtu globalscholars.yale.edu, a rok za prijavljivanje je 11. februar.

 

Izvor:http://globalscholars.yale.edu/news/nedeljnik-yygs-balkan-news

Advertisements

2 thoughts on “Vrata Jejla otvorena za srpske učenike

 1. Poštovani,

  Interesuje me da li je moguće da se prijave i učenici završnih godina srednje škole (4. godine)? Na ovom sajtu piše da je moguće ali na oficijalnom sajtu čiji ste link postavili piše da učenici ne smeju da imaju završenu srednju školu pre učešća u programu.
  Nadam se da Vašem odgovoru.

  Srdačno,

  Bojana Todorovic

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s